Bir Unbiased Görünüm Yangın Merdiveni Kapısı
Yangın Bapsı Kolu aşağı essah itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayıcı Panik Kol kuruluşsında kullanılır. Ateş anında ihtiyaç mahsus bu aparat epey fonksiyonel ve düzgün olmalıdır.Kanat nüshası yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara denli birinci sınıf bir gereç ile strüktürlacak üretimlerde yangın kapısı bedelı belirlenebilmektedir.
Yangın kapısı kilidi takılırken özen edilmesi müstelzim en önemli unsur panik amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin abesa düşmesidir.
Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.
3-) Yangın merdivenini sahanlığı genlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının yaygınliğinden azca olmamalıdır.
Yangın bapsı montajı silme meraklı şekilde yapılması gereken ve imalatta tam şekilde ortaya çıhun üründe yanlışlık binalmaması gereken bir kârlemdir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları ağır âdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı oylumlu binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.
Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı rast itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü dal şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı derunin bayağı aksiyonlevsel şekilde uhde yapmalıdır.
Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik maddeleri uyartınca yapılan düzenlemelerin taçı nöbet, tüm yapı sahiplerinin Yangın Merdiveni Yönetmeliği gereksinimlerini bilmesi gerekmektedir.
Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını yangın kapısı önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme sahip bir yapı elemanıdır.
Yangın Kapısı kötü sızdırmaz özelliğe sahip olması dolayısıyla yangın simultane insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu baplar dışarıya çın ve kolay açılabilen binaya sahiptir.
Özellikle duyar ve zikıymet materyallerin evetğu odaların kapılarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Katıcı malzeme mideermeyen ve yerıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, canipıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, su sprey ve benzeri özge otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi strüktürlmayabilir.
Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri net yamaç yerı 150 metrekare’den fazla ve çabucak bir tomar önı olan umumi binalarda, ön adeti 4’ten zait olan tüm bünyelaşmalarda yangın merdiveni örgülması ıztırari kılınmıştır.